login   |    register

135
1:16 SCHÜTZ - Kampfgruppe Hansen (1944)

SCHÜTZ: Kampfgruppe Hansen 1944

In deze workshop ga ik uit de doeken doen hoe ik dit figuur in elkaar heb gezet en geschilderd heb. Laat ik er wel even bij vermeldden dat dit geen figuur is voor een beginnende modelbouwer maar toch wel voor de wat meer gevorderde modelbouwer. Waarom omdat er voor dit figuur toch wel veel onderdelen op de sprues zitten . Bijna 60 . Wat heb je nodig om dit figuur te maken ? Natuurlijk lijm , verf , kwasten ,en een hoop geduld .
We gaan beginnen om te controleren of alle onderdelen wel in de plasticzak zitten die in de doos zit. Als dat zo is dan halen we de sprues uit de zak en spelen ze af in een lauw afwassopje en spoelen ze nog even na met lauw water . Terwijl dit hangt te drogen heb je mooi de tijd om de de juiste verf erbij te zoeken. Deze staat vermeldt op het bijgeleverde blad.Nu ben ik een Humbroll gebruiker dus heb ik alle nummers omgezet naar Humbroll. Hetzij in de text anders aangegeven.SCHÜTZ( Kampfgruppe Hansen 1944 )SCHÜTZIk ben begonnen met het vervaardigen van het hoofd . Maar voor ik met schilderen begon heb ik eerst nog even gekeken of de helm wel goed op het hoofd paste. Dit bleek dus niet het geval te zijn en heb ikj het hoofd dus iets moeten bijwerken om de helm goed passend te maken. Toen dit klaar was heb ik het hoofd een basis kleur gegeven met ( Hum # 61 ) alsmede de hand partijen . Dit een nachtje goed laten drogen . Toen het hoofd droog was heb ik de ogen partij eerst aangebracht met ( Hum # 5 en Rembrandt 533 indigo ) Om te voorkomen dat de ogen vuil worden tijden het schilderen van het gezicht heb ik er een beschermend laagje acryll vernis over aan gebracht. Mocht er tijdens het schilderen toch iets op de ogen komen kan ik dit eenvoudig vewijderen met een klein penseel ( 000 ) natgemaakt met wat terpentine. Verder heb ik het gezicht geschilderd op de manier zoals "Gino Poppe " die beschreven heeft op de Twenot site.
Zelf vindt ik het de meest makkelijke manier van gezichten schilderen als je met o lie verf gaat werken.

Copyright ©2002 - Text and Photos by Eric Sikkema. All Rights Reserved.

Project Photos
CLICK TO ENLARGEAbout the Author

About H.L.Sikkema (demodelbouwer)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

hello i'm eric and i live in the Netherlands. I'm married with ilona and have three daugters. for the last year i am a very active modeller. Before that the hobby was only a time distraction. I'm a modeller for over 35 years now and i like to share my knowledge with others in any way i can.