login   |    register

135
Zelf Grondmateriaal maken

Dank aan een spoorwegmodelbouwer
Dit truukje heb ik van een goede vriend van me, Marvin Koehler, een fantastische spoormodelbouwer die waarschijnlijk meer over modelbouw vergeten is dan ik ooit zal leren. Dus wil ik hem bedanken omdat hij zon goede vriend en mentor voor me is.
Benodigdheden
Eerst ga ik uitleggen wat je allemaal nodig hebt. Als eerste heb je blaadjes (van bomen) nodig. Probeer om er van zoveel mogelijk verschillende kleuren te nemen. Wanneer je ze hebt sorteer je ze per kleur en stop je ze in aparte afsluitbare zakjes.

Daarna heb je een mixer, een bakvorm,een zeef (het is het beste dat je 1 of 2 verschillende groottes neemt),een kaasdoek of, in mijn geval een oude sok van mijn vrouw, een oven en een paar kommen.
Mixen
Wanneer je de blaadjes verzameld hebt stop je ze in de mixer. Je moet hem tot vullen. Zet de mixer op lage snelheid. Wacht 30-60 seconden. Zet de mixer dan terug uit en kijk of er nog grote stukken over zijn. Als er nog zijn, laat je ze nog eens 30-60 seconden fijngehakt worden. Wanneer er geen grote stukken meer over zijn, zet je het toestel op puree (hoge snelheid). Laat ze er ongeveer 30 seconden in maar zeker niet langer dan 45 seconden of je hebt moes. Het puree gedeelte zal je fijn stof geven wanneer alles gedroogd is. Wanneer je tevreden bent met je resultaat, neem je het deksel van de mixer en plaats je, je kaasdoek of sok over de opening. Houd de mixer ondersteboven en de sok op zijn plaats, schroef het deksel waaraan het mes vastzit los. Laat water door de opening lopen om alle blaadjes eruit te krijgen.
Reinigen
Wanneer alles uit de mixer is, laat je water over de blaadjes lopen zodat het vuil en stof uit de blaadjes is, normaalgezien voldoet een minuut. Draai de sok binnenstebuiten boven de bakvorm en schraap zoveel mogelijk blaadjes uit de sok. Maak je geen zorgen over wat in de sok achterblijft, wanneer de sok droog is kun je de blaadjes er uit halen.
Drogen
Spreid de blaadjes gelijk over de bakvorm uit en zet deze in de oven op 175-200 graden. Zet de timer op 20 minuten. Wanneer de 20 minuten voorbij zijn haal je de vorm uit de oven en gebruik je een vork of spatel om door de blaadjes te roeren. Door het roeren help je ze met drogen. Zet ze terug in de oven voor nogmaals20 minuten en herhaal het proces totdat ze volledig droog zijn. Afhankelijk van hoeveel blaadjes je hebt kan dit 40-80 minuten duren.

Wanneer alles droog is neem je de bakvorm uit de oven en laat je hem afkoelen. Van zodra de bakvorm afgekoeld is neem je een kom en de kleinste zeef. Doe je mix in de zeef en schudt totdat alle kleine deeltjes weg zijn. Neem het gezeefde materiaal uit de kom en stop het in een afsluitbaar zakje. Daarna herhaal je dit met de andere (grotere) zeven. Ik heb 3 zeven dus kan ik 3 verschillende groottes van blaadjes maken.

Als je wil kan je nu alles herhalen met de anders gekleurde blaadjes. Ik heb ook een zakje gedroogde blaadjes van Hobby Lobby (een Amerikaanse keten) voor $2.00 (ongeveer 1.70) gekocht. Deze hebben een groenere kleur. Ik heb deze met wat zelfgemaakte lichtbruine blaadjes gemengd om zo wat meer kleur in het grondwerk te krijgen.
Klaar!
Ziezo, nu heb je zelfgemaakte bosgrond. De rest laat ik aan jou over. Ik vind het beste om dit materiaal te mixen met andere types van grondbedekking. Vooral de dode bladeren waar Bryan Gray (Ex-Royal) een review over schreef. Er zijn zeer veel mogelijkheden met deze mix, en het beste van al, het is gratis. Ik hoop dat je er evenveel plezier aan beleefd dan ik eraan beleef.Met dank aan Robert Beebe en aan de vertaler Fabian Blanckaert.
 • 1
 • 3
 • 5
 • 7
 • 6
 • 8
 • 12
 • 11
 • 14
 • 16
 • 19

About the Author

About Robert Beebe (rbeebe99)
FROM: TEXAS, UNITED STATES

I have been modeling for about three days now, thanks to Armorama I know everything I need to know.