login   |    register

135
Het verhaal achter het diorama, Ardennen 1944 - Ridin’ High

In oktober 2001 kwam ik tijdens het surfen op het internet op de site van panzermodeller.com kwam daar op de topic diorama ideeën foto’s tegen van een achttal Duitse parachtisten achterop een Tiger 2.
Ik vond het idee opzich wel leuk maar heb er toen verder geen aandacht meer aan geschonken.
Maar tijdens het 25 jarig jubileum van de Twenot kwam ik toevallig de 2 dozen tegen die op de eerder vermeldde site ook vermeldt stonden en heb deze toen gelijk aangeschaft. Het zijn de dozen 6113 en 6143 van Dragon. Met het 3rd Fallschirmjäger division.
Maar zoals zoveel bouwers zijn ze toen in de kast beland. En zijn daar toen blijven liggen.
In december was ik in de stad aan het snuffelen in een modelbouwwinkel en kwam daar de Tiger 2 met produktie turret van Tamiya tegen kit no: 35164 en heb die toen niet gekocht omdat ik niet zeker van mijn zaak was, ook al staat je modelbouw even op een laag pitje je ideeën blijven altijd in je hoofd zitten.
Thuis de documentatie nog even nagekeken en het bleek dat het de juiste Tiger was. Dus de volgende dag gelijk terug gegaan en het betreffende aangeschaft.
Ben toen begonnen met de tank maar al gauw bleef deze met alleen het onderstel geplakt in de doos liggen omdat ik weer met iets anders aan de gang ging. Omdat ik nu na jaren toch weer actief ging bouwen heb ik eerst even wat oudere modellen afgemaakt om ruimte te creeëren. Deze modellen kun je zien op de site van De Modelbouwer. : http://clik.to/demodelbouwer .

Copyright ©2002 by Eric Sikkema. All Rights Reserved.

About the Author

About H.L.Sikkema (demodelbouwer)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

hello i'm eric and i live in the Netherlands. I'm married with ilona and have three daugters. for the last year i am a very active modeller. Before that the hobby was only a time distraction. I'm a modeller for over 35 years now and i like to share my knowledge with others in any way i can.