login   |    register

135
Het bouwen van een T-34/76 model 1940

Introductie

In navolging van vele anderen heb ik mij ook eens laten verleiden tot de rage.

Na het internet er weer eens op nageslagen te hebben om goedkoop aan een model te kunnen komen viel mijn keuze op de Twenot site.

Daar bij vraag en aanbod kon ik een goedkoop model op de kop tikken.

Het is zelfs nog een eerdere versie dan de doos die Dragon nu uitbrengt .

In de nieuwe doos die nu wordt uitgegeven zit standaard het P.E. motor luik .

Maar daar heb ik me niet uit het veld laten slaan en gewoon het ontbrekende P.E. luik besteld bij : www.Jadar.com.pl . Ook de aluminium loop komt daar vandaan. Deze zijn sinds kort door Aber op de markt gebracht.

Het duurde ongeveer twee weken eer ik deze binnen had, wat relatief snel is.

Ook de tracks worden vervangen door de Friul varianten.

Omdat er nog geen echt goede P.E. set voorhanden is heb ik mijn keuze laten vallen op een set van Part.

Hoe dit past op het Dragon model weet ik niet maar dat zie ik tijdens het bouwproces wel. De set is eigenlijk bedoeld voor de Tamiya variant.

CLICK IMAGE TO ZOOMCLICK IMAGE TO ZOOMStarten maar...

Bij het open maken van de doos valt het op dat er veel ramen in zitten en een heel mooi gekleurde en duidelijke handleiding om het model in elkaar te zetten.

De eerste stappen zoals de loopwielen en assen bevestigen, geven geen problemen. Geen overtollige flash dus daar kon ik lekker mee starten .

Na dit gedaan te hebben heb ik, voor het definitief op zijn plaats lijmen van de achterste loopwielen, de Friul tracks in elkaar gezet .

In het doosje zitten twee zakjes. En zakje met vlakke track blokken en n zakje met track blokken met de bekende bobbel in het midden.

Na alle overtolligheden te hebben verwijderd van de track blokken heb ik deze in elkaar gezet. Om het werk wat te vereenvoudigen heb ik bijgeleverde metaaldraad om de trackblokken samen te voegen vervangen door een dunnere variant . Zo hoef je niet regelmatig de gaatjes door of uit te boren.

Omdat er niet echt een duidelijke aanwijzing staat in de Friul handleiding alsmede in de Dragon handleiding uit hoeveel trackblokken de tracks moeten bestaan is het uitmeten totdat je de juiste afmeting hebt bereikt.

CLICK IMAGE TO ZOOM

About the Author

About H.L.Sikkema (demodelbouwer)
FROM: NOORD-HOLLAND, NETHERLANDS

hello i'm eric and i live in the Netherlands. I'm married with ilona and have three daugters. for the last year i am a very active modeller. Before that the hobby was only a time distraction. I'm a modeller for over 35 years now and i like to share my knowledge with others in any way i can.