login   |    register
Tank WorkShop [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
MAZ-537G Wheel Set
Tankworkshop 1/35 MAZ-537G (resin) wheel set
  • move

by: Jurgen Schot [ JURRIE ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Inleiding

Enkele jaren geleden bracht Trumpeter de 1/35 MAZ-537 serie en varianten uit. Deze kits bieden nog wat ruimte voor verbetering, zo zijn zoals bij Trumpeter gebruikelijk is, de wielen in vinyl meegeleverd en bevatten een zeer matig detailniveau. Tankworkshop heeft, naast de fabrikant Armory, een set resin wielen in de aanbieding.

Er zijn diverse sets beschikbaar voor de diverse MAZ-537 kits die Trumpeter levert. In deze review wordt STZ-036 besproken, welke voor de MAZ-537G trekker is of de KTKT-537L.

In het zakje...

In het zakje zijn 9 resin wielen te vinden. Dit zijn 8 normale wielen en 1 reserve. De reserve is niet meegeleverd met de Trumpeter kit, dus dit is al een duidelijk voordeel. Verder zijn er geen instructies en dergelijke aanwezig

Gietkwaliteit

De geleverde wielen zijn duidelijk van hogere kwaliteit dan de standaard plastic/vinyl meegeleverde variant bij de Trumpeter kits. Er zit een redelijk klein stuk pinmark aan het wiel vast, deze zal dus eenvoudig te verwijderen zijn.

Er is wel één probleem bij de pinmarks, hier en daar zitten er nogal wat opengesprongen luchtbelletjes wat op de foto's te zien is. Niet echt goed afgewerkt en dit zal dus nog wat vul- en schuurwerk vereisen

Correctheid

Er zijn een tweetal zaken niet correct aan deze wielen, te weten:

- De wieldop/naaf is te groot (de Trumpeter versie benaderd meer de realiteit)
- Het treadpatroon op te wielen bevat te weinig vlakken (22 ipv 27).

Daarbij is overigens op te merken dat de set van Armory ook enkele fouten heeft. Dus welke resin set je ook neemt, je blijft met wat historische inaccuratesse zitten.

Conclusie

Een goede vervanger voor de Trumpeter wielen met meer detail. Er zit nog wel wat werk in en een paar kleine foutjes. Desondanks de moeite waard.

De sets van zowel Armory als Tank Workshop zijn redelijk lastig te verkrijgen. Ook de prijzen die ik voorbij heb zien komen liggen vaker hoger dan de genoemde $ 30,00.

Samengevat: een goede set, maar gezien de kwaliteit iets aan de prijzige kant
SUMMARY
Highs: Realistischer dan de standaardwielen met meer detail
Lows: Matig gietwerk bij de pinmarks. Niet 100% historisch accuraat
Verdict: Een goede, ietwat prijzige, vervanger voor de standaard wielen, maar wel met een paar foutjes
Percentage Rating
70%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: STZ036
  Suggested Retail: $ 30,00
  Related Link: Tankworkshop Shop
  PUBLISHED: Feb 20, 2011
  NATIONALITY: Netherlands
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 81.77%
  MAKER/PUBLISHER: 77.50%

About Jurgen Schot (Jurrie)
FROM: DRENTHE, NETHERLANDS

Hello guys, I'm Jurrie, already modeling for some 15 years. Still going strong hehe, you can find my latest work on one of the On-Display pages or forums of the Benelux section. I usually build 1/35 WW2 armor and 1/48 WW2 aircraft. Greetz, Jurrie

Copyright ©2020 text by Jurgen Schot [ JURRIE ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of AeroScale. All rights reserved.   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move
  • move