login   |    register
Reality In Scale [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Ancient Ionic Columns 56BC
Reality in Scale Ionic Columns 56BC
  • P10506801

by: Jurgen Schot [ JURRIE ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

  • P1050688

Introductie

Normandische boerenschuren en Duitse dorpshuizen; dat is waar je vaak aan denkt als je het hebt over diorama gebouwen of ruines. Deze zijn volop leverbaar van bijvoorbeeld Miniart of Verlinden. Maar Reality in Scale heeft een type rune dat je niet vaak zal tegenkomen.

De Ancient Ionic Columns

De set wordt geleverd in een stevige kartonnen doos met een plaat erop van het (onbeschilderde) eindproduct. Eenmaal geopend valt op te merken dat alles netjes ingepakt is in bubbelpapier. Er is een handleiding toegevoegd en wat referentiemateriaal in kleur. Ik heb bij de foto's ter illustratie de set even goed neergezet, zodat je een impressie krijgt van het geheel. Wat lastig te zien is, is dat het echt een hoog geheel oplevert!

De onderdelen zijn gegoten in een apart type resin wat ik nog niet veel vaker ben tegengekomen. Dit valt echter niet tegen, want het is ontzettend goed gegoten en er is nagenoeg geen flash. Zeer handig als je straks het geheel in elkaar moet zetten. De details zijn ook werkelijk fantastisch, elk zeer klein vormpje is mooi gegoten. Het standbeeld dat erbij zit verlevendigd het geheel enorm.

De handleiding had wat duidelijker gemogen met eventueel wat kleine constructieplaatjes, maar uiteindelijk is het niet lastig om het geheel in elkaar te zetten omdat er op de voorkant van de doos ook een foto staat van het eindproduct. De referenties zijn verder ideaal om de rune te schilderen.

Samenvattend

Volgens mij mogen we trots zijn dat dit uit de Benelux komt. Werkelijk een prachtige set, zeer mooi gegoten en absoluut de moeite waard. Ook een zeer origineel onderwerp. Je zal deze set zeer zeker over niet al te lange tijd terugzien in n van mijn dioramas.

PS: De oplettende kijker zal zien dat het standbeeld op de voorkant van de doos en het gefotografeerde standbeeld verschillen. Alle nieuwe sets worden met het gefotografeerde figuur geleverd.
SUMMARY
Highs: Origineel, zeer goed gegoten, compleet, goed referentiemateriaal
Lows: Handleiding kan ietsje beter nog
Verdict: Een topper!
Percentage Rating
95%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: 35036
  Suggested Retail:  29,75
  Related Link: 
  PUBLISHED: Mar 22, 2009
  NATIONALITY: Netherlands
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 81.77%
  MAKER/PUBLISHER: 92.35%

About Jurgen Schot (Jurrie)
FROM: DRENTHE, NETHERLANDS

Hello guys, I'm Jurrie, already modeling for some 15 years. Still going strong hehe, you can find my latest work on one of the On-Display pages or forums of the Benelux section. I usually build 1/35 WW2 armor and 1/48 WW2 aircraft. Greetz, Jurrie

Copyright 2020 text by Jurgen Schot [ JURRIE ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of AeroScale. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • P1050691
  • P1050690
  • P1050687
  • P1050685
  • P1050684
  • P10506831
  • P1050682
  • P1050681