login   |    register
Reality In Scale [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
135
Table Cloth & Small Carpet
Reality in Scale Table Cloth on Real Cotton & Small Carpet on Real Cloth
  • P1050673

by: Jurgen Schot [ JURRIE ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

  • P10506741

Intro

Vaak worden 1/35 diorama gebouwen afgeleverd zonder details voor de binnenkant van het huis. Reality in Scale heeft hier een oplossing voor waarmee enkele accessoires voor een interieur van een huis kunnen worden toegevoegd, in de vorm van tapijten.

De tapijten

De tapijten sets met nummer 35069 en 35062 worden geleverd in een kleine ziploc bag met daarin naast het velletje tapijten, enkele montage instructies. Set nummer 35069 bevat 35 verschillende kleine tapijten, terwijl 35062 enkele grote bevat. De set is te gebruiken voor diverse schalen, maar waarschijnlijk is deze het best toepasbaar in 1/35.

De tapijten hebben nogal wat variatie in grootte en kleur. Hierdoor zijn de tapijten te gebruiken op tafels, vloeren en aan muren. Het interessante van deze tapijten, iets dat Robert Blokker in een eerdere review ook al beschreven had, is dat het op een soort stof is afgedrukt. Ik was hier eerst nogal vrij kritisch over en vroeg me af wat dit nu voor meerwaarde heeft. Het blijkt echter dat je niet alleen kan ‘voelen’ dat het een tapijt is (waar je overigens verder niet veel aan hebt in een diorama), maar dat het er ook gewoon beter uitziet dan een stukje papier. Daarom is dit een zeer geschikte en realistische set voor een diorama. Tezamen met de eerder gereviewde set heb je een vrij grote keus uit allerlei soorten en maten tapijten.

Samenvattend

Beide sets zijn leuke toevoegingen om te gebruiken bij een interieur van een gebouw in een diorama. Doordat de sets op echte stof zijn afgedrukt wordt de meerwaarde enorm verhoogd. De kwaliteit van het drukwerk is uitstekend. De extra handleiding geeft nog wat tips voor de montage. Zeer aan te bevelen!
SUMMARY
Highs: Zeer realistisch, makkelijk in gebruik, montagetips
Lows: -
Verdict:
Percentage Rating
95%
  Scale: 1:35
  Mfg. ID: 35062 & 35069
  Suggested Retail: € 4,75 p/s
  Related Link: 
  PUBLISHED: Mar 22, 2009
  NATIONALITY: Netherlands
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 81.77%
  MAKER/PUBLISHER: 92.35%

About Jurgen Schot (Jurrie)
FROM: DRENTHE, NETHERLANDS

Hello guys, I'm Jurrie, already modeling for some 15 years. Still going strong hehe, you can find my latest work on one of the On-Display pages or forums of the Benelux section. I usually build 1/35 WW2 armor and 1/48 WW2 aircraft. Greetz, Jurrie

Copyright ©2020 text by Jurgen Schot [ JURRIE ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of AeroScale. All rights reserved.Comments

Leuk setje. Lars
MAY 05, 2009 - 09:51 AM
Inderdaad! Omdat het zo echt lijkt (de stof), heeft het absoluut meerwaarde. Greetz, Jurrie
MAY 06, 2009 - 01:02 AM
   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • P1050675