login   |    register
Revell [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
Plasto
Revell ‘Plasto’ Putty
  • P1050352

by: Jurgen Schot [ JURRIE ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

  • P1050349

Introductie

Op de diverse forums, waaronder die van Kitmaker Benelux, gebruiken modelbouwers vele varianten van putty om te sculpten, gaatjes en naden te dichten, zimmerit op Duitse tanks aan te brengen en lasnaden te maken. Veel gebruikte putty’s zijn die van Vallejo, Tamiya en Milliput.
Revell heeft ook een putty, genaamd ‘Plasto’. Deze putty is een stuk minder bekend. Wie weet komt dat, doordat ook de bouwdozen van Revell wat minder in de belangstelling staan, ondanks dat je ze veel ziet in modelbouw winkels?
Putty varianten van andere merken
Ik gebruik zelf normaliter de putty van Tamiya en Milliput en had hiermee wat vergelijkingsmateriaal. Milliput is vooral handig voor sculpten, van bijvoorbeeld een doek of figuren. Ook heb ik het eens gebruikt om zimmerit mee te maken, dat gaat ook handig.
Tamiya putty heb ik tot nu toe altijd gebruikt om gaatjes en naadjes in modellen te dichten. Hier was ik niet altijd even tevreden over. De putty droogt raar op en wordt al vrij snel keihard; het wordt lastig om de putty te bewerken of bijvoorbeeld te schuren. Vandaar dat ik op zoek ging naar een alternatief.
De Revell putty

De Revell putty wordt afgeleverd in een blauw doosje met daarin een tube. De inhoud is 25 ml, daar kan je wel een tijdje mee vooruit. De putty is wit van kleur en zeer zacht, het lijkt op een soort mix tussen witte muurvuller en modelbouw lijm.
Op het doosje zelf staat dat de putty geschikt is om voegen en scheuren te vullen en het doen van kleinere verbouwingen. Dat laatste vraag ik me af, daar is de putty echt te slap voor. Ik heb zelf de putty voor twee zaken gebruikt. Allereerst heb ik een poging gedaan om lasnaden te maken. Dit gaat perfect met Revell putty. Het droogt op een andere manier op dan Tamiya en hierdoor is het enkele minuten na het aanbrengen makkelijk te bewerken. Hiermee was het eenvoudig om lasnaden te maken. Tamiya heeft nog al eens de neiging om erg te plakken in de eerste minuten. Je kunt vervolgens wat langer wachten, maar al snel is de putty keihard en dus lastig te bewerken. Ten tweede heb ik enkele gaten en naadjes opgevuld. Ook dit verloopt prima. De putty is makkelijk uit te spreiden in/rond het naadje. De putty is zoals eerder gezegd zachter dan Tamiya putty (voor en nadat het opgedroogd is) en het plakt minder, dus kan ik met minder knoeien de putty aanbrengen.

Conclusie

De Revell putty is zeer geschikt om naden en gaatjes mee op te vullen. Het laat zich makkelijk bewerken door de manier van opdrogen en is eenvoudig te schuren. Zeker een aanrader als alternatief voor Tamiya putty, ik zou zeggen, probeer het zelf ook eens uit.
SUMMARY
Highs: Droogt op zo’n manier op dat het eenvoudig te bewerken is, plakt niet, zacht
Lows: niet geschikt voor sculpten
Verdict: Zeer geschikt voor het vullen van gaten en naadjes
Percentage Rating
90%
  Scale: Other
  Suggested Retail: 3,50€
  Related Link: 
  PUBLISHED: Jan 20, 2009
  NATIONALITY: Belgium
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 81.77%
  MAKER/PUBLISHER: 81.91%

About Jurgen Schot (Jurrie)
FROM: DRENTHE, NETHERLANDS

Hello guys, I'm Jurrie, already modeling for some 15 years. Still going strong hehe, you can find my latest work on one of the On-Display pages or forums of the Benelux section. I usually build 1/35 WW2 armor and 1/48 WW2 aircraft. Greetz, Jurrie

Copyright ©2020 text by Jurgen Schot [ JURRIE ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of AeroScale. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • P1050351