login   |    register
Andrea Miniatures [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
54mm
Stormtrooper 1917

by: Gino Poppe [ VIOLENTG ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Eindelijk eens een goed figuur van de « Grote Oorlog ». Een periode waar veel te weinig over uitkomt, maar wat toch een belangrijk deel van de geschiedenis is, vooral in ons Belgenlandje.

Zoals gewoonlijk bij Andrea is het figuur in witmetaal gegoten en is het van zeer hoge kwaliteit. Deze keer zit er zelfs een stukje photo etch in : het prikkeldraad. De pose is rustig en vooral het gezicht geeft de gruwelijke en trieste sfeer van de loopgravenoorlog weer.

Het figuur zit verpakt in een doosje dat voor de gelegenheid in nogal sombere kleuren is gehuld (grijs en bruin). Op de voorkant staat een foto van een afgewerkt figuur, en op de achterzijde staan nog enkele detailfoto’s en een lijst van gebruikte Andrea kleuren. En daar moeten we het mee doen wat de kleurenbeschrijving betreft.

En de kit zelf, wat zit er nu in het doosje ? Zoals eerder vermeld, vinden we de prikkeldraad in photo-etch terug in het doosje. En dan natuurlijk de stukken in witmetaal nog : Het belangrijkste onderdeel is het lichaam dat samen met beide benen en armen uit één stuk is gegoten. Een ander groot onderdeel is het grondwerkje. De volgende kleinere onderdeeltjes worden ook meegeleverd : het hoofd, de helm, een pistoolholster, een rugzak, het rechterhand met pistool en een blik en paaltjes voor de prikkeldraad.

Door de vele onderdelen zal men wel even tijd nodig hebben om alles schoon te maken. Gelukkig zijn de naden niet te zwaar, zodat dit geen problemen mag opleveren. Dit figuur raad ik aan, aan zowel de ervaren figuurschilder als de beginnende modelbouwer. Door zijn effen kleuren is dit een uitermate geschikt figuur voor figuurschilders van elk niveau.

Dit figuur is verkrijgbaar bij Figure Royale : [email protected]
SUMMARY
Percentage Rating
90%
  Scale: 54mm
  Mfg. ID: S3F11
  Suggested Retail: €uro 20.35
  Related Link: 
  PUBLISHED: Mar 24, 2004
  NATIONALITY: Germany
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 86.43%
  MAKER/PUBLISHER: 87.45%

About Gino Poppe (violentg)
FROM: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

I also paint figures on comission. For more info, please e-mail me at: [email protected]

Copyright ©2020 text by Gino Poppe [ VIOLENTG ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of AeroScale. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?