login   |    register
[ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
54mm
Grand Master, Teutonic knights ; 14th century

by: Gino Poppe [ VIOLENTG ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Gino Poppe reviewt deze keer een wel heel erg goed model van .... Romeo Models. Nog nooit van gehoord ? Dan wordt het tijd dat u deze review eens bekijkt. Gino laat zijn ruime ervaring spreken in de beoordeling van dit figuur.

 

Het Uiterlijk
Sinds enige tijd werkt Romeo Models nauw samen met Pegaso, beiden afkomstig uit ItaliŽ. Dat is goed te merken, zelfs al voordat de doos wordt open gedaan. Beiden gebruiken een stijlvolle verpakking waar een kleurenfoto van een geschilderd model op staat.

Voor de beschildering van deze modellen wordt vaak beroep gedaan op de beste figuurschilders ter wereld. Tevens zijn de doosjes verzegeld, zodat u er steeds verzekerd van kunt zijn dat u een nieuw produkt koopt. Maar wat zit er nu in de doos ?

 

De Inhoud
Alle witmetalen onderdelen zitten goed beschermd in het doosje : ze zijn tussen twee laagjes foam gelegd.In totaal heb je 6 onderdelen : het figuur zelf (benen, lichaam met beide armen eraan gegoten en het hoofd), de rechterhand, de linkse hand met daarin het vaandel, het grote schild, het zwaard en een grondwerkje. Van een gietnaad is nauwelijks sprake, het is eigenlijk moeilijker om er een te vinden dan om het op te kuisen. De onderdelen passen als gegoten en ook bij dit figuur denk ik dat de tube putty in de lade kan blijven liggen. Ook wordt er een geschreven handleiding meegeleverd ; in vier talen ! (Engels, Frans, Italiaans en Spaans). Deze geeft niet enkel aanwijzing voor de te gebruiken kleuren, maar geeft ook een beknopte historiek aangaande het onderwerp.

Natuurlijk is er niemand die u verplicht dit figuur als een Teutonische ridder te schilderen. Je kan elke heraldiek uit die periode op dit figuur toepassen ; een beetje opzoekwerk kan dan ook zeer originele stukjes opleveren. Ik heb hard gezocht om een minpuntje aan dit figuur te vinden, maar heb er geen gevonden. Vandaar ook de perfecte score.

Figuurschilders, laadt uw penselen !

Dit figuur is verkrijgbaar bij Figure Royale : [email protected]


Gino Poppe

SUMMARY
Percentage Rating
95%
  Scale: 54mm
  Mfg. ID: RM5435
  Suggested Retail: 19,50 Euro
  Related Link: 
  PUBLISHED: Jan 30, 2004
  NATIONALITY: Germany
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 86.43%
  MAKER/PUBLISHER: 83.35%

About Gino Poppe (violentg)
FROM: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

I also paint figures on comission. For more info, please e-mail me at: [email protected]

Copyright ©2021 text by Gino Poppe [ VIOLENTG ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of AeroScale. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?