login   |    register
MIG Productions [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
CHO-SON Korean General

by: Gino Poppe [ VIOLENTG ]


Originally published on:
KitMaker BENELUX

Normaal gezien verwacht je bij een buste 1, 2 hooguit 3 onderdelen. Dan is het met deze van Mig wel effe anders gesteld maar liefst 15 onderdelen vormen deze buste. Het grootste deel is natuurlijk de romp. Het valt hier al direkt bij op dat alles zeer scherp gegoten is en dat de details die zo vakkundig gesculpteerd zijn, perfect uit de moule zijn gekomen.

Een ander belangrijk onderdeel bij een buste is het gezicht. Alhoewel er nog niks van verf opstaat, is het toch al duidelijk dat dit een zeer expressief gezicht is. Een ander « groot stuk » is de helm, waarop we dezelfde aandacht voor het detail terugvinden als op de romp. Drie andere delen vormen dan weeral de nekbescherming voor onze generaal. Al de andere onderdelen vormen de verdere decoratie van deze magnifieke buste.

De stukken die ik tot hiertoe gepast heb, passen perfect. Als er hier al opvulmiddel nodig zal zijn, dan zal het niet veel zijn. Dit is geen model dat je zomaar schildert. De vele metalen plaatjes die de bepantsering vormen, zijn in drie verschillende kleuren en moeten bijgevolg één voor één geschilderd en geweatherd worden.

Ook de dekoratie op het stuk verdient extra aandacht. Aan de verpakking ten slotte, is ook de nodige aandacht besteed. Een stevige zwarte doos waarop een foto van een mooi geschilderd voorbeeld staat. De onderdelen zitten dan nog eens verpakt in plastieke zakjes en dat alles wordt nog eens beschermd door piepschuim.

Als ik zo vol lof ben over deze buste, waarom dan geen 10 op 10 ? Wel, omdat er geen plan bij zit. Nu het plaatsen van de onderdelen mag geen enkel probleem vormen, dat spreekt vanzelf, maar wanneer het erop aankomt wat in welke kleur te schilderen zullen sommige (minder ervaren ?) modelbouwers wel eens problemen kunnen hebben. Nu is dit wel een trend die bij vele merken te zien is, maar hierin had Mig toch nog dat ietsje beter kunnen zijn.


SUMMARY
Gino Poppe schreef een review over deze buste van het merk MIG Productions. Deze buste is iets heel anders dan de grote hoeveelheden WWII figuren die de markt rijk is. Oordeel zelf !
Percentage Rating
90%
  Scale: Other
  Mfg. ID: H.09150
  Suggested Retail: 55.50 Euro
  Related Link: MIG Productions webpage
  PUBLISHED: Jan 13, 2004
  NATIONALITY: Korea / 대한민국
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 86.43%
  MAKER/PUBLISHER: 86.99%

About Gino Poppe (violentg)
FROM: OOST-VLAANDEREN, BELGIUM

I also paint figures on comission. For more info, please e-mail me at: [email protected]

Copyright ©2020 text by Gino Poppe [ VIOLENTG ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of AeroScale. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • korean_general
  • head
  • body
  • neckguard
  • accessoires