login   |    register
User Support
This forum deals with technical issues, email problems or other support related issues.
Problems uploading images
communityguy
#280
_VISITCOMMUNITY
Texas, United States
Joined: May 14, 2012
KitMaker: 493 posts
AeroScale: 0 posts
Posted: Wednesday, July 24, 2013 - 06:01 AM UTC
I managed to finally get one image to upload to a new album, but now I keep getting the "your images are processing" message when trying to upload one and/or multiple images but they never show on the site. Sometimes I'm getting a message saying that the album doesn't allow photos.

Any idea what's going on?

Thanks!
Tojo72
_VISITCOMMUNITY
North Carolina, United States
Joined: June 06, 2006
KitMaker: 4,485 posts
AeroScale: 221 posts
Posted: Wednesday, July 24, 2013 - 06:18 AM UTC
Are your images 800x600 resolution.I found that unless they were at least that small,they wouldn't load.
staff_Jim
Staff MemberPublisher
KITMAKER NETWORK
#002
_VISITCOMMUNITY
New Hampshire, United States
Joined: December 15, 2001
KitMaker: 12,434 posts
AeroScale: 506 posts
Posted: Wednesday, July 24, 2013 - 09:01 AM UTC
Hi Jake,
Sadly our gallery is very persnickety and not all all friendly I fully admit. When you click UPLOAD it is very important that you are in the album/area where you can actually upload photos. This usually means being in "My Photos" or "My Albums".

Anthony is correct in that pre-sizing your images is helpful. If the image is too large (file size) than that will stop or prevent an upload from completing properly. I believe the max file size is around 2MB, but by resizing the image to around 800 x 600 you will not need to server to re-resize the image and it will potentially even look better.

Hope that helps.

Jim